середа, 09 листопада 2022 10:47

Спецтема: Війна Росії проти України

У Пентагоні розказали, скільки РФ втратила в Україні танків і високоточної зброї

У Пентагоні розказали, скільки РФ втратила в Україні танків і високоточної зброї
Росія втратила в Україні половину своїх танків. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія втратила половину своїх основних бойових танків і використала більшу частину високоточної зброї з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

РФ зазнала "десятків тисяч втрат" з початку війни в лютому, а це значно більше, ніж Радянський Союз втратив у Афганістані, заявив заступник міністра оборони Сполучених Штатів Америки Колін Каль, передає CNN.

"Російський диктатор Володимир Путін зазнав невдачі. Росія вийде з цієї війни слабшою, ніж вона була. Путін пішов у цю війну, намагаючись знищити Україну як незалежну, суверенну демократичну країну. Він зазнав невдачі, і це не зміниться. Суверенна, незалежна, демократична Україна витримає", – зазначив він журналістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві системи NASAMS вже в Україні – Пентагон

Водночас санкції та експортний контроль значно ускладнять для Росії відновлення її армії навіть до довоєнного рівня.

"Вони, ймовірно, втратили половину своїх основних бойових танків у всій російській армії. Використали більшість своїх високоточних боєприпасів в Україні", – сказав Каль.

США, союзні країни та партнери мають намір допомогти Україні боротися з наслідками терористичних російських ударів по енергетичній інфраструктурі. На користь України передадуть електрогенератори, водоочисну, опалювальну та іншу спеціальну техніку.

Подарунок західних країн допоможе Україні забезпечити своїм громадянам відносно нормальні умови взимку, розповів речник Пентагону, генерал Патрік Райдер.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні розказали, скільки РФ втратила в Україні танків і високоточної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути