пʼятниця, 28 вересня 2018 16:11

В окупованій Макіївці понад 100 людей отруїлися питною водою

В окупованій Макіївці понад 100 людей отруїлися питною водою
На окупованій Донеччині водою масово отруїлися люди. Фото: Уніан

В окупованій російськими бойовиками Макіївці кількість отруєних питною водою місцевих жителів зросла до 117 осіб.

Проблеми сталися на місцевому водопроводі. Про це написав у Facebook представник уповноваженого ВР із прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

"Сьогодні мені повідомили дані, 117 осіб госпіталізовані. Їх стан середньо тяжкий. У період 24.09-27.09 до місцевих лікарень звернулося 13 дітей зі схожими симптомами, за попередньою інформацією, у них діагностували кишкову інфекцію", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торгівля з ОРДЛО: українські посадовці зробили неочікувану пропозицію

Зазначається, що перші отруєння сталися 24 вересня. До міської лікарні міста почали надходити скарги місцевих на погане самопочуття. Постраждалі скаржилися на біль у животі, блювоту, озноб, підвищення температури. Причиною НП стала неправильна дезінфекція води.

Причиною отруєння стала несправність або збій системи дезінфекції води в Макіївці. Про проблеми з системою дезінфекції було відомо КП "Вода Донбасу", контрольованому НЗФ "ДНР", напередодні вони навіть рекомендували перед вживанням води кип'ятити її 5-7 хв. Але це не допомогло.

Зараз ви читаєте новину «В окупованій Макіївці понад 100 людей отруїлися питною водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути