четвер, 22 серпня 2019 02:13

В ОБСЄ назвали останнє перемир'я на Донбасі "найбільш ефективним"

В ОБСЄ назвали останнє перемир'я на Донбасі "найбільш ефективним"
Мартин Сайдик прокоментував перемир'я на Донбасі. Фото: Укрінформ

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартін Сайдік вважає ефективним поточне перемир'я на Донбасі.

"Перемир'я, узгоджене ТКГ і яке вступило в силу 21 липня, продовжує приносити плоди. У порівнянні з іншими перемир'ями, які оголошувалися раніше, воно є найдієвішим", - заявив Сайдік після засідання ТКГ в Мінську, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, через 30 днів після оголошення перемир'я середнє число порушень режиму припинення вогню залишається значно нижчим, ніж було раніше.

Також, згідно з даними СММ ОБСЄ, з початку перемир'я не було зареєстровано жодної цивільної жертви. "Хоча, на жаль, одна людина була поранена", - зазначив Сайдік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готова почати ремонт моста у Станиці Луганській

У Донецькій і Луганській областях в районі проведення ООС 21 липня з 00:01 стартував "режим тиші" відповідно до рішення ТКГ в Мінську.

Зараз ви читаєте новину «В ОБСЄ назвали останнє перемир'я на Донбасі "найбільш ефективним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути