четвер, 24 червня 2021 19:06

У морі, на землі й у повітрі: морпіхи вразили знімками з масштабних навчань
32

Фото: ВМС ЗС України

Українські морські піхотинці провели масштабні навчання у південних областях країни.

Відпрацювали повітряне та морське десантування, протиповітряну оборону в Херсонській області. Також провели стрільби ракетних артилерійських підрозділів, повідомила 20 червня пресслужба командування морської піхоти ВМС ЗС України.

Три дні тривало тактико-стройове заняття особового складу підрозділів 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського. Бійці покращували навички з морської десантної операції. Залучили морську авіацію та кораблі Військово-морських сил.

Навчання складалися з трьох етапів. Спочатку привели у бойову готовність десантні підрозділи, здійснили марш із пункту постійної дислокації в район завантаження на десантні засоби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові медики отримали сертифікат НАТО - уперше його дали не члену Альянсу

Другий етап – висадка повітряного та морського десанту на необладнаний берег Тендрівської коси з подальшим захопленням острова, забезпечення його охорони і оборони.

На завершальному етапі навчань морські піхотинці після повернення на середній десантний корабель "Юрій Олефіренко" (2016 року судно "Кіровоград" перейменували на честь Юрія Олефіренка - офіцера, який загинув в результаті мінометного обстрілу російськими бойовиками на Донбасі. - Gazeta.ua) і перехід морем до Очакова забезпечили охорону та оборону корабля від диверсійних дій умовного противника.

Автор: ВМС ЗС України
  Бійці  36-ї окремої бригади імені контрадмірала Михайла Білинського відпрацювали висадку повітряного та морського десанту на берег Тендрівської коси, захоплення острова, його охорону й оборону
Бійці 36-ї окремої бригади імені контрадмірала Михайла Білинського відпрацювали висадку повітряного та морського десанту на берег Тендрівської коси, захоплення острова, його охорону й оборону

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Непохитна стійкість-2017": морські піхотинці вчились обороняти порти

Крім того, на полігоні "Широкий Лан" злагодження пройшов 32 реактивний артилерійський полк, повідомило командування морської піхоти 22 червня.

За задумом навчання, військовослужбовці мали знищити з реактивної системи залпового вогню "Ураган" різноманітні цілі - опорні пункти, групи піхоти, колони військової техніки тощо. Стрільбу вели із закритих вогневих позицій на дистанцію понад 10 км.

Автор: ВМС ЗС України
  На полігоні "Широкий Лан" 32 реактивний артилерійський полк із системи залпового вогню "Ураган" знищував різноманітні цілі - опорні пункти, групи піхоти, колони військової техніки, за задумом навчань. Стрільбу вели із закритих вогневих позицій на дистанцію понад 10 км
На полігоні "Широкий Лан" 32 реактивний артилерійський полк із системи залпового вогню "Ураган" знищував різноманітні цілі - опорні пункти, групи піхоти, колони військової техніки, за задумом навчань. Стрільбу вели із закритих вогневих позицій на дистанцію понад 10 км

Усі цілі було уражено, поставлені завдання військові виконали в повному обсязі та у відповідні терміни, кажуть керівники навчань майори Сергій Ананько та Костянтин Злуніцин.

Наступними тренувалися підрозділи протиповітряної оборони. На полігоні морської піхоти військовослужбовці 36 ОБМП ім. контрадмірала Білинського провели бойові стрільби із зенітних установок ЗУ-23 на збільшених дистанціях із закритих позицій. Два дні зенітники відпрацьовували завдання з пошуку, виявлення та знищення малорозмірних повітряних цілей. Крім того, бойові розрахунки ЗУ-23 обстрілювали взводні опорні пункти, бронетранспортери та живу силу умовного противника. Спостереження та корегування вогню відбувалось за допомогою безпілотників.

Автор: ВМС ЗС України
  На полігоні морської піхоти військовослужбовці 36-ї окремої бригади ім. контрадмірала Білинського провели бойові стрільби із зенітних установок ЗУ-23
На полігоні морської піхоти військовослужбовці 36-ї окремої бригади ім. контрадмірала Білинського провели бойові стрільби із зенітних установок ЗУ-23

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вистачає на 100%: ЗСУ замінили радянські снайперські гвинтівки

З 28 червня до 10 липня триватимуть українсько-американські навчання у Чорному морі "Сі Бриз-2021". Будуть наймасштабнішими за всю історію - їх проводять із 1997 року. З української сторони в них візьмуть участь 24 кораблі та катери, 17 літаків, десятки одиниць озброєння та військової техніки.
Крім того, в навчаннях візьме участь рекордна кількість країн - 32 країн із 6 континентів. Загалом задіють 5000 військових, 32 кораблі, 40 літаків та 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу.
Посольство Росії в Вашингтоні закликало США і їх союзників по НАТО відмовитися від спільних з Україною військових навчань. Мовляв, вони "заохочують мілітаристські настрої в Києві".
Зараз ви читаєте новину «У морі, на землі й у повітрі: морпіхи вразили знімками з масштабних навчань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути