вівторок, 24 травня 2016 18:08

У Луганську продають борщові набори від українських волонтерів

У Луганську продають борщові набори від українських волонтерів

В Луганську з'явилися борщові набори, які волонтери передавали на фронт. Коштує набір 25 гривень. Про це розповіли місцеві жителі.

"Це дешевше, ніж купити зараз продукти і зготувати борщ, - каже продавець Тамара. - Військові обмінюються продуктами, аби купити в нас цигарки і горілку"

Кілька разів на тиждень військові на лінії розмежування обмінюються продуктами.

"Боррщ їм набрид. Хочуть м'яса, домашнього сиру, молока. Але грошей у них нема, тому міняються продуктами. Один час ще носили нам банки з консервами, паштетами й тушонкою. Віднедавна перестали їх приймати. Місцеві не купують такого, бо для них дорого. Стоять тут місяцями. Зараз приймаємо лише ходові товари- цукерки, печиво у пачках, каву, чай", - додає продавець.

Товар приймають за приблизним курсом, який склали власники магазину.

"Пачка чаю -25 гривень, кава розчинна — 50 гривень, плитка шоколаду 20 гривень, - пояснила продавчиня. - Українських військових на на окупованій території не бачила. Вони або приходять у цивільному або присилають когось із місцевих на обмін"

Нагадаємо, у Лисичанських магазинах волонтери знайшли сухі борщові. Їх виготовляли в

Сумській кулінарній сотні. Замість того, щоб потрапити бійцям АТО на фронт, попали до рук недобросовісних людей, які вирішили нажитися на волонтерській допомозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські посадовці налагодили контрабанду продуктів у ДНР - ІС

Зараз ви читаєте новину «У Луганську продають борщові набори від українських волонтерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути