субота, 28 березня 2020 13:46

В Києві знову запустять виробництво кулеметів

В Києві знову запустять виробництво кулеметів
Укроборонпром виграв суд за майно

Концерн "Укроборонпром" відсудив у приватної компанії майновий комплекс, що входить в концерн заводу "Маяк" Відповідно до рішення Верховного суду, військовий завод "Маяк", що входить в держконцерн "Укроборонпром", через 15 років знову отримав право використовувати один з найбільших своїх майнових комплексів по вулиці Степана Бандери, 8, корпус 16-А в Києві. Про це повідомив заступник генерального директора "Укроборонпрому" з питань взаємодії з органами держвлади Мустафа Найєм. Повідомляє ubr.ua

Будівля заводу, площею 6,5 тис. кв. м, в 2005 році за інвестиційним договором була передана в користування приватній компанії ТОВ "Агат". Остання реконструювала будівлю, а після намагалася отримати у власність комплекс всупереч угоді з "Маяком".

"Державний завод роками судився з приватною фірмою за свою нерухомість, і ось нарешті Верховний Суд встановив, що вимоги приватної компанії були" спрямовані на незаконне вилучення майна з державної власності", - розповів про ситуацію Найєм.

Зараз, за ​​його словами, завод завершує процедуру перереєстрації приміщення, а також відновлює виробництво кулеметів і іншої продукції військового і спеціального призначення. Крім того, Найєм зазначив, що у власність заводу також планується повернути спортивну базу "Верблюд" в Оболонському районі столиці. Він нагадав, що минулого року за заявою концерну Мін'юст заблокував перереєстрацію комплексу заводу по вулиці Степана Бандери, 8, корпус 20-А на користь третіх осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус, допоможи! Росія спробує зняти санкції

Раніше ЗМІ повідомляли, що навколо "Маяка" реалізується схема щодо умисного доведення його до неплатоспроможності і надалі привласненні майна. Так, 22-23 березня фірма "Агат" за підтримки невстановлених осіб взяла під контроль виробничі цехи заводу і розставила в приміщенні свої охоронні пости. Однак зі зміною керівництва заводу його робота стабілізувалася, і зараз підприємство готується до виконання державних замовлень.

Зараз ви читаєте новину «В Києві знову запустять виробництво кулеметів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути