пʼятниця, 30 квітня 2021 18:40

В Італії затримали терориста ДНР

В Італії затримали терориста ДНР
50-річного найманця затримали та звинуватили у службі на боці терористів. Фото: aawsat.com

В Італії поліція розшукала 50-річного колишнього поліцейського, який воював на боці проросійських незаконних збройних формувань.

"2015-го він уже потрапляв у поле зору правоохоронців, які розслідували участь італійських громадян – найманців у незаконних збройних формуваннях на Сході України. Тоді затриманий уникнув покарання, бо стверджував, що не стріляв в українських бійців", - повідомляє МВС.

Тепер проти чоловіка відкрили нове кримінальне провадження. Його звинувачують в терористичній діяльності. У помешканні чоловіка вже пройшли обшуки.

Розслідування проводить спецпідрозділ Digos. Йому вже вдалося відстежити банківські трансакції з ДНР на особистий рахунок підозрюваного. Вилучили матеріали фото, відео та інші докази злочинної діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали бойовика, причетного до вбивства працівника СБУ

Розслідування в рамках операції Lone Wolf розпочали за зверненням міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Під час переговорів з італійськими посадовцями він наголошував на неприпустимості участі італійських громадян в проросійських збройних формувань на Донбасі.

Українські правоохоронці передають до Риму всю наявну інформацію.

СБУ затримала працівницю підконтрольного терористам ЛНР управління культури, молоді та спорту міста Довжанськ Луганської області. Її арештували під час перетину державного кордону України. Жінка виїхала з окупованих районів Луганщини в РФ.

Зараз ви читаєте новину «В Італії затримали терориста ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути