четвер, 29 вересня 2022 06:52

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW з'ясували, ким Путін намагається відновити розгромлені в Україні елітні підрозділи

В ISW з'ясували, ким Путін намагається відновити розгромлені в Україні елітні підрозділи
Кремль використовує мобілізованих, аби відновити елітні підрозділи армії РФ. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін продовжує кидати щойно мобілізованих росіян на посилення залишків різних підрозділів армії Росії. Зокрема найелітніших, які Збройні сили України розгромили на Харківщині й на інших ділянках фронту.

Так звані новобранці прибули на посилення підрозділів 1-го танкового полку, 2-ї мотострілецької дивізії та 1-ї гвардійської танкової армії без жодної підготовки, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW анонсували неминучий колапс РФ під Лиманом

"1-ша гвардійська танкова армія вважалася до 24 лютого головною механізованою силою РФ. Той факт, що її елементи посилюють погано дисциплінованими й непідготовленими людьми, означає, що навіть найелітніші частини російської армії зазнали значних втрат в Україні. Вони дедалі більше деградують", – ідеться в щоденному звіті ISW.

Надсилання новомобілізованих сил до цих частин армії РФ навряд чи додасть росіянам бойових потужностей. Це лише додатково знизить моральний дух ворога.

Російський президент Володимир Путін після того, як оголосив у РФ мобілізацію, сильно просів у рейтингу – за один місяць він утратив відразу 6%, що для путінських рейтингів зазвичай має статус обвалу. Зараз довіряють Путіну тільки 40% російських громадян.

Зараз ви читаєте новину «В ISW з'ясували, ким Путін намагається відновити розгромлені в Україні елітні підрозділи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути