неділя, 28 квітня 2019 12:45

У Німеччині розробили нову перспективу для Донбасу

У Німеччині розробили нову перспективу для Донбасу
Партія вільних демократів розробила проект для Донбасу. Фото: DW

Парламентська група фракції Партії вільних демократів у німецькому Бундестагу прийняла проект нової стратегії щодо деескалації на Донбасі.

Документ під назвою "Мир в Україні потребує нового імпульсу" через два тижні буде представлено у Бундестагу, повідомляє Bild.

Уряд Німеччини має скласти додатковий план дій щодо виконання Мінських угод. Він буде містити обов'язкові терміни щодо виконання окремих кроків, включаючи стимули за їхнє виконання та покарання за відмову.

"Пропонується сприяти новому або додатковому цивільно-поліцейському компоненту місії ООН, який в першу чергу візьме на себе суверенні завдання у співпраці з місцевими органами безпеки України", - йдеться у документі.

Штат EUAM Ukraine (цивільної місії Європейського Союзу для реформування українського сектору безпеки) має бути збільшений, що має сприяти тому, що сили безпеки стануть стримуючим ефектом проти зовнішньої агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін запустив новий етап окупації Донбасу — Клімкін

У Раді Безпеки ООН уряд Німеччини повинен розробити мирний план, який передбачатиме виведення всіх бойових частин від лінії зіткнення, а також розпуск самопроголошених урядів у терористичних "народних республіках".

Тимчасовий контроль за територіями ОРДЛО має відійти тимчасовій цивільній адміністрації із мандатом ООН, яка буде готувати вільні незалежні вибори.

"Федеральний уряд повинен діяти рішуче і продовжувати надавати Україні всебічну та активну підтримку. Уряд має визнати політичні реалії і прийняти наш додатковий план дій як можливість виходу з глухого кута",- йдеться у документі.

Рада Безпеки ООН збереться на засідання щодо видачі російських паспортів жителям окупованих районів Донецької і Луганської областей України. Захід заплановано провести 25 квітня.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині розробили нову перспективу для Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути