Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2020 11:53

У Генштабі сказали, скільки російських військових топчуться по окупованому Донбасу

У Генштабі сказали, скільки російських військових топчуться по окупованому Донбасу
Російська агресія триває сьомий рік. Фото: Reuters

В окупованих районах Донецької і Луганської областей зараз присутні до 3 тис. російських військових. Про це повідомив начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак.

"Розвідка повідомляє, що російських військовослужбовців не більш як 3 тисячі. Це офіцери, інструктори, ті, хто допомагає командирам приймати рішення. В окопах російські солдати не сидять, там вся "географія" Росії, України, інших країн. Постачання техніки, її ремонт - на 100 відсотків із Росії", - цитує українського генерала "Інтерфакс-Україна"

"Водночас є інформація про прибуття 10 і 12 груп снайперів із Росії, ми їх бачили в Широкиному", - додав начальник Генштабу.

"Воєнного вирішення конфлікту немає. У багатьох місцях ми "вперлися" в міста і населені пункти, де ведення військових дій ускладнене", - розповів він.

Головнокомандувач ЗСУ також сказав, що рішення про відкриття вогню у відповідь ухвалює командир на місці. "Для цього не потрібне добро президентів або Генштабу", - сказав Хомчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворожий снайпер вбив українського військового

7-й рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької і Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі сказали, скільки російських військових топчуться по окупованому Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути