субота, 23 березня 2019 18:30

Уряд визначив розмір грошової допомоги ветеранам війни

Уряд визначив розмір грошової допомоги ветеранам війни
Ветерани отримають грошову допомогу / фото: ТСН

Уряд визначив розміри щорічної разової грошової допомоги до 5 травня учасникам бойових дій.

Також гроші отримають постраждалі учасники Революції Гідності, особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та інші особи.

Виплату щорічної разової грошової допомоги у 2019 році передбачено у таких розмірах:

1) особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

I групи – 3 850 грн

II групи – 3 400 грн

III групи – 2 950 грн

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гендерна рівність в армії: в ЗСУ розповіли про нові посади для жінок

2) учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків, – 1 295 грн.

3) особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – 3 850 грн.

4) членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 840 грн.

5) учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 530 грн.

20 лютого Кабінет міністрів виділив 25 млн грн на житло для учасників Революції Гідності та їхніх сімей.

Учасників Революції Гідності та членів їхніх сімей внесли в уже затверджені Верховною Радою соціальні програми допомоги учасникам бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «Уряд визначив розмір грошової допомоги ветеранам війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути