четвер, 30 грудня 2021 14:33

"Упав лицем в пісок, бо відмовили руки і ноги" - ветерану на лікування імунної системи потрібна допомога

Автор: Фото надане Олексієм Орєховим
  Ветеран-зенітник 53-річний Олексій Орєхов із селища Власівка Світловодського району на Кіровоградщині потребує пожиттєвого лікування імунної системи. Захворювання набув під час російсько-української війни. Потрібна допомога.
Ветеран-зенітник 53-річний Олексій Орєхов із селища Власівка Світловодського району на Кіровоградщині потребує пожиттєвого лікування імунної системи. Захворювання набув під час російсько-української війни. Потрібна допомога.

53-річний Олексій Орєхов із селища Власівка Світловодського району на Кіровоградщині потребує лікування імунної системи. Захворювання набув під час перебування в зоні АТО. Впродовж 3 місяців був у комі. Має І групу інвалідності. На пожиттєве лікування потрібна допомога.

"Воювати я почав ще з 2014 року. Вирішив допомогти Батьківщині, відстоювати її незалежність, - розповів Gazeta.ua Олексій Орєхов. - Добровільно у військоматі написав заяву, бо знаю військову справу. Свого часу 4 роки служив в армії. Коли прийшло повідомлення, що я підходжу, наступного ранку о 5-й годині з речами стояв під військоматом. Воював зенітником на Світлодарській дузі, в Попасній, на кордоні Донецької і Луганської області. Контракти продовжував аж до 2018 роки. Закінчив службу в 25-ому батальйоні "Киевская Русь" 54-ої бригади. Був контужений. Кілька місяців боліла ліва рука. Думав, застудив. Терпів, поки не втратив свідомість. Упав лицем в пісок, бо відмовили руки і ноги".

Олексій Орєхов впродовж 3 місяців був у комі. Спочатку перебував у Харкові, опісля його госпіталізували у Львів.

"Львівські лікарі привели до тями і почали ставити на ноги. Понад пів року проходив реабілітацію. А потім перевезли у госпіталь Ірпіня, опісля в Кропивницький. Призначили І групу інвалідності. Поселили в будинок престарілих, тому що я потребую догляду. Погано ходжу і не маю житла. Жив раніше в селі, в хаті своєї баби. Поки воював, вона почала руйнуватися. А з моїм діагнозом і станом здоров'я відновити не можливо. Пожиттєво потребую лікування імунної системи. З моєї пенсії 75 відсотків вираховують для пансіонату. Залишається зовсім мало. Тому прошу допомоги в небайдужих людей", - говорить Олексій Орєхов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захищав нас і країну: потрібна допомога на лікування ветерана морської піхоти

Реквізити для допомоги:
картка Ощадбанку: 5167 8032 3932 0349 (Орєхов Олексій Олексійович).

Зараз ви читаєте новину «"Упав лицем в пісок, бо відмовили руки і ноги" - ветерану на лікування імунної системи потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути