Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2018 12:46

Вмерти не дають, але і життя немає - розповіли про ситуацію на Донбасі

Вмерти не дають, але і життя немає - розповіли про ситуацію на Донбасі
Бойовики залякали і тероризують мирне населення на Донбасі. Фото 112.ua

Обмеженнями на виїзд з окупованої території Донбасу ватажків бойовиків створюють картинку для того, щоб люди залишалися і служили російським найманцям "живим щитом" у протистоянні з українськими військовими. Населення, яке залишається в окупованих районах, залякане і змушене виживати.

"Завдання лідерів бойовиків - створювати телевізійну картинку, щоб обертати її в інформаційному полі проти України і робити так, щоб люди не бігли з цих територій. Намагалися зробити так, щоб якомога більше людей залишилося, тому що люди - це живий щит, за яким можна ховатися і вести вогонь з житлових кварталів. Оскільки Збройні сили України не стріляють по них, то це дуже зручно", - пояснив Семен Кабакаєв, координатор групи "Стоп Терор".

Головна ідея - це показ потрібної картинки для російського народу. Про долю мирного населення на Донбасі нікого не хвилює.

"У політичному сенсі обмеження на виїзд громадян дають можливість показувати в ЗМІ картинку і говорити, що "злочинна українська влада", "кривава хунта" не хоче, щоб ці люди їхали, хоча це не так. Створюється образ, який на центральних телеканалах Росії зможуть використовувати як новини про те, що влада України погано ставляться до населення окупованих територій. Це триває вже чотири роки".

На думку координатора групи "Стоп Терор", росіяни спеціально убили всіх лідерів бойовиків, які їм не підкорялись. Тепер поставили на кожний напрямок своїх людей, які виконують завдання кураторів із Кремля.

"Не можна сказати, що на окупованих територіях є гуманітарна криза. Там створені умови, в яких людина має можливість виживати, і цього достатньо, щоб контролювати все населення на окупованих територіях. Тобто людям і не дають здохнути, вибачте на слові, але і жити теж не дають, адже зарплата настільки мінімальна, що дуже малий відсоток громадян може дозволити собі купувати м'ясо чи щось подібне. Все це є в магазинах: так, воно не дуже якісне, тому що воно не з України, а з Росії, воно якесь погане і несмачне, але все це реально придбати. Більшість людей або сидять на пенсії, або виїхали в Росію чи Україну, особливо працездатне населення, яке могло б працювати та приносити якісь доходи".

Пенсіонери залишились на Донбасі, щоб доживати свого віку.

"Люди на Донбасі бояться розстрілу, адже за будь-які слова чи дії можуть потрапити до катів. Спеціально зробили так, щоб ніхто не хотів йти проти бойовиків із автоматами, тому всі сидять мовчки, нікому нічого не говорять, страждають, скаржаться. Вони зрозуміли, що зроблений вибір виявився обманом, але з цим вже нічого не зробиш. Тому що ті, хто не може виїхати, доживають, сидячи в цьому страху, який росіяни створили через всіх своїх найманців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сягнули дна" - лідер бойовиків розповів про ситуацію на Донбасі.

Нарощування кількості російських військ поблизу кордонів з Україною та в окупованому Криму свідчить про ймовірну підготовку Росії до швидкого наступу. Головна мета цього угруповання полягає в тому, щоб швидко, без тривалої підготовки була можливість здійснити агресію проти України.

Зараз ви читаєте новину «Вмерти не дають, але і життя немає - розповіли про ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути