Ексклюзиви
четвер, 15 лютого 2018 05:40

Помер пастор-організатор церковного Майдану в Донецьку, який був в полоні у бойовиків

Помер пастор-організатор церковного Майдану в Донецьку, який був в полоні у бойовиків
Помер пастор Хомченко. Фото: Цензор

У середу, 14 лютого, помер протестантський пастор Олександр Хомченко, який у 2014 році організував в окупованому Донецьку молитовний Майдан і потрапив у полон бойовиків.

"Олександр Хомченко сьогодні, 14.02.2018, помер, точніше, пішов додому до Бога. Просто немає слів, тільки біль і сльози", – мовиться у повідомленні активіста Сергія Косяка, інформує 24 канал.

"Полон марно не минає. Впевнена, що народний герой України прожив би довше, якби не все, що пережив у серпні 2014 року. Спасибі, Олександре Хомченко, за все, що зробили. Вибачте за все. Царство небесне....", – мовиться у повідомленні журналістки Віолетти Кіртоки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, як "Російська православна армія" катувала та вбивала людей в Слов'янську

Олександр Хомченко - протестантський пастор, який у 2014 році організував на центральній площі Донецька молитовний Майдан і більше 150 днів молився за єдність країни. За це Хомченко був узятий в полон бойовиками "Російської православної армії".

Бойовики жорстоко били пастора і тричі виводили на розстріл. Після звільнення з полону Хомченко переїхав до Миколаєва. Невдовзі після цього він повернувся до служіння у храмі, розташованому в Мар'їнці практично на лінії вогню.

Зараз ви читаєте новину «Помер пастор-організатор церковного Майдану в Донецьку, який був в полоні у бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути