Ексклюзиви
четвер, 11 листопада 2021 17:49

Укроборонпром створюватиме вітчизняну "зброю майбутнього"

Укроборонпром створюватиме вітчизняну "зброю майбутнього"
Завод Укроборонпрому забезпечить серійне виробництво вітчизняних бойових роботів. Фото: ukroboronprom.com.ua

Завод Укроборонпрому візьме участь у створенні вітчизняних бойових роботів. Їх планують виробляти на потужностях концерну.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що відкрите акціонерне товариство "Меридіан" ім. Сергія Корольова і команда розробників проєкту "Мобільні бойові роботи" підписали договір про співпрацю. Це стало першим кроком з реалізації п'яти інноваційних вітчизняних ідей для оборонної сфери.

"Найпершим планують реалізувати проєкт "Мобільні бойові роботи". Безекіпажні наземні компактні машини призначені для виконання логістичних, розвідувальних і бойових завдань, зокрема вогньової підтримки та розмінування", - йдеться у повідомленні.

Холдинг Sikorsky Challenge забезпечить маркетинговий супровід проєкту, а завод Укроборонпрому – серійне виробництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше в історії: Міноборони віддали сотні тонн конфіскованої зброї та техніки

"Наш завод готовий до таких викликів. Наш пріоритет на сьогодні – налагодження виробництва бойових мобільних роботів, які можуть стати зброєю майбутнього, значно підсилити обороноздатність нашої держави та дати потужний імпульс для подальшого розвитку інноваційних сфер економіки", - розповіла директорка з розвитку Меридіану Ольга Руденко.

Реалізацію інших чотирьох проєктів планують розпочати згодом.

"Проєкти стосуються протидії ворожим БПЛА, розмінування територій за допомогою дронів, мережевих технологій інтелектуального відеомоніторингу повітряного простору у видимому та інфрачервоному діапазонах частот і високоточного наведення засобів ураження повітряних об'єктів, а також створення економічного електродвигуна", - додала Руденко.

Усі п'ять проєктів створили українські науковці й винахідники. Розробки пройшли попередній відбір, під час якого фахівці оцінювали їхню інноваційність, технологічну завершеність, можливість розгортання виробництва на потужностях Меридіану тощо.

Зараз ви читаєте новину «Укроборонпром створюватиме вітчизняну "зброю майбутнього"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути