середа, 03 жовтня 2018 09:35

Український корабель довів до паніки росіян у Керченській протоці

Український корабель довів до паніки росіян у Керченській протоці
У Керченській протоці українські військові маневрами довели до паніки росіян . Фото: telegraf.in.ua

До росіян поблизу Керченської протоки зміг непомітно наблизитися український малий броньований артилерійський катер "Кременчук", чим налякав їх.

Українські моряки йшли в режимі "радіомовчання". Про це розповів старший лейтенант Олександр Регула, який є командиром катеру, в інтерв'ю "Укрінформу".

"Ми підійшли взагалі непоміченими. Вже потім нас побачили - дали координати, але ми не відповіли. Ми вирушили в режимі "радіомовчання". Вони спочатку думали, що це їхні власні кораблі прикордонників", - розповів він.

Військовий зазначив, що росіяни помітили судно українців занадто пізно, і на палубі почалася паніка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азовське море буде під контролем України: розкрили нову стратегію

"Коли я вночі підходив до боку одного тральщика, вони грали в бойову тривогу. Бо вони мене побачили, коли я вже був поруч. Почали судорожно по палубі бігати, думати, що робити, але я вже був біля них. Взагалі їхня реакція була ... після того, як я день там пробув, вони вже не заважали нам. Заважали вже тільки біля Маріуполя - з цим "Мангустом", - додав Регула.

Також він зазначив, що росіяни сприйняли "точку" на радарі за перешкоду.

23 вересня 2 військові кораблі Військово-морських сил України ‒ A500 "Донбас" і A830 "Корець" ‒ зробили ризикований маневр і увійшли в води Азовського моря через Керченську протоку.

Зараз ви читаєте новину «Український корабель довів до паніки росіян у Керченській протоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути