Ексклюзиви
пʼятниця, 02 вересня 2022 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські війська відбивають атаки загарбників на Донбасі

Українські війська відбивають атаки загарбників на Донбасі
Українські війська відбивають атаки загарбників на Донбасі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти намагаються повністю захопити Донецьку область.

Позиції ЗСУ та мирні міста й села обстрілюють з артилерії, танків, РСЗВ, залучають авіацію, повідомляє вранці 2 вересня Генеральний штаб ЗСУ.

Зокрема, на Слов'янському напрямку ворог бив по військовій та цивільній інфраструктурі з використанням танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Обстріляв райони Долини, Краснопілля, Бражківки, Дібрівного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі попередили українців про небезпеку з Білорусі

"На Донецькому напрямку ворог основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій біля Бахмута та Авдіївки. На Краматорському та Новопавлівському напрямках намагається покращити тактичне положення, здійснює вогневе ураження наших військ. Намагається сковувати дії підрозділів Сил оборони та не допустити їх перекидання на інші напрямки", – йдеться у повідомленні.

На Краматорському напрямку росіяни з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії били в районах населених пунктів Богородичне, Григорівка, Донецьке, Верхньокам'янське, Івано-Дар'ївка, Роздолівка, Веселе. Авіаційний удар завдали біля Верхньокам'янського.

На Бахмутському напрямку війська РФ обстрілювали з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Суха Балка, Юр'ївка, Бахмутське, Майорськ, Зайцеве, Соледар, Бахмут, Яковлівка, Білогорівка.

Завдали авіаударів в районах населених пунктів Зайцеве, Весела Долина, Соледар, Бахмут, Яковлівка.

Підрозділи Сил оборони відбили наступ противника у напрямках населених пунктів Бахмутське та Бахмут, а також Весела Долина та Майорськ.

На Авдіївському напрямку противник здійснював обстріли у районах населених пунктів Красногорівка, Авдіївка, Веселе, Опитне, Водяне, Тоненьке, Первомайське, Карлівка.

Українські війська успішно відбили наступ підрозділів противника біля Опитного, Первомайського і Невельського.

Відбили також штурм ворога в напрямках Авдіївки та Красногорівки.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила понад 900 елітних військових фахівців. Серед них є спецпризначенці ГРУ, морпіхи й десантники.

Втрати російських окупантів в Україні на 1 вересня становлять 48 350 осіб. За добу аж 450 росіян поповнили лави 200-х, повідомив у четвер Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська відбивають атаки загарбників на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути