вівторок, 12 червня 2018 14:10

Українські вболівальники у Росії та гібридна війна: попередили про небезпеки

Українські вболівальники у Росії та гібридна війна: попередили про небезпеки
Українські фанати, які купили квитки на КС- 2018 у Росію, можуть стати розмінною монетою у гібридній війні Володимира Путіна проти України. Фото: facebook.com/andrey.ermolenko

Українські футбольні фанати, які придбали квитки на КС-2018 у Росії, стануть заручниками у гібридній війні Володимира Путіна й допоможуть йому "відбілити" репутацію.

Про це Gazeta.ua розповів 39-річний Богдан Петренко, заступник директора Інституту дослідження екстремізму.

"За даними ФІФА, шість тисяч українських вболівальників планують відвідати Росію під час Кубка світу з футболу 2018. Для більшості з них футбольний фанатизм важливіший за патріотизм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін відверто погрожує Україні в прямому ефірі

Чи стануть вони заручниками РФ під час КС-2018? Навряд чи. Фактично, навіть без затримань, уболівальники перетворюються на елемент гібридної війни – у російську стратегічну лінію "іхтамнєт". Росії вкрай потрібно продемонструвати світові, що немає ніякої міждержавної війни. Мовляв, дивіться, скільки українців приїхали до нас. І це лише заяви Києва, що між Україною та Росією триває збройний конфлікт.

Днями Сергій Собко, командир 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, звернувся до футбольних фанатів і попросив не підтримувати Росію, яка веде війну, на КС-2018.

Зараз ви читаєте новину «Українські вболівальники у Росії та гібридна війна: попередили про небезпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути