понеділок, 28 березня 2022 06:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські повітряні сили розгромили авіацію РФ

Українські повітряні сили розгромили авіацію РФ
Російські окупанти знову не дорахувалися техніки. Фото: ілюстративне, facebook.com/GeneralStaff.ua

Повітряні сили Збройних сил України 27 березня знищили чотири літаки, один вертоліт, два БПЛА різних типів і дві крилаті ракети росіян.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні 28 березня.

"Авіацію Повітряних сил також залучили для ударів по визначених наземних цілях і об'єктах окупантів", - ідеться в повідомленні.

Українські воїни ведуть оборонну операцію на східному, південно-східному та північно-східному напрямках. Тривають оборонні бої в районах населених пунктів Топольське, Кам'янка, Суха Кам'янка, зазначили в Генштабі.

"Наші війська ефективно стримують просування противника в напрямках населених пунктів Гуляйполе й Запоріжжя", - додали в повідомленні.

Ситуація на фронті станом на 6:00 за даними Генштабу:

Авдіївський напрямок

Українські воїни відбивають штурмові дії окупантів в районі населеного пункту Верхньоторецьке.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала зброю, яка проб'є броню будь-якого танка РФ

Волинський і Сіверський напрямки

Тривають оборонні та інші операції у визначених районах. Ситуація контрольована. Суттєвих змін немає. Оборона Києва стримує противника, який намагається прорвати оборону з північного заходу та сходу. Мета - взяття під контроль головних автошляхів і населених пунктів.

Південний напрямок

Основні зусилля зосереджені на організації оборонних заходів міст Кривий Ріг, Запоріжжя та Миколаїв, утриманні визначених ділянок морського узбережжя, охороні й обороні об'єктів критичної інфраструктури. У визначених районах триває стабілізаційна операція та виконання завдань територіальної оборони.

Донецький і Луганський напрямки

За добу, 27 березня, українські воїни відбили п'ять атак ворога. Знищили два танки, бойову машину піхоти й один автомобіль. Також противник мав втрати в живій силі. Кількісні дані уточнюють.

Від початку війни Росії проти України окупани знищили близько 4500 житлових будинків, приблизно 100 заводів, майже 400 навчальних закладів і 150 закладів охорони здоров'я. Остаточний підрахунок інфраструктурного збитку можна буде зробити після припинення воєнних дій і розмінування територій.

Підпишіться на наш канал у Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «Українські повітряні сили розгромили авіацію РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути