середа, 06 березня 2019 08:21

Україні здався ще один екс-ватажок ДНР

Україні здався ще один екс-ватажок ДНР
Роман Лягін - колишній керівник так званої ЦВК ДНР. Фото: з відкритих джерел

В Україну втік колишній "глава ЦВК ДНР" Роман Лягін. Він один із організаторів псевдореферендуму на Донбасі 11 травня 2014 року.

Про це повідомила народна депутатка Наталія Веселова у Facebook. За її словами, Лягін швидко розчарувався в ідеалах псевдореспубліки і почав критикувати ватажків ДНР, за що потрапив "на підвал".

"Світлана Дрюк не лише цінний свідок, а й в певному сенсі агент українських спецслужб. Вона отримала для нашої країни цінні документи, що доводять безпосередню участь російських кадрових військових у війні на території України і розкривають плани подальшої агресії. Таким же цінним свідком є Роман Лягін", — повідомила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гіркін відреагував на перехід Світлани Дрюк на бік України

"Отримавши свободу, він побіг в РФ. Там його чекала тюрма. У нього залишився один шлях: Україна, де він пройшов по програмі СБУ "На тебе чекають вдома", і став цінним свідком. Для України дуже важливо мати якомога більше таких свідків. Ними могли б стати і Захарченко з Плотницьким, якби не були б такими впевненими у своїх російських кураторах", —- підсумувала Веселова.

Офіційно інформація про те, що Лягін тепер співпрацює з українською стороною, поки не підтверджена.

Легендарна "ополченочка" Світлана Дрюк перейшла на сторону України і тепер співпрацює з українською контррозвідкою. Вона розкрила сценарій, який може застосувати Росія в разі масштабного наступу на Україну.

Зараз ви читаєте новину «Україні здався ще один екс-ватажок ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути