понеділок, 04 березня 2019 02:42

На сторону України перейшла "Народний герой ДНР"

На сторону України перейшла "Народний герой ДНР"
"Герой ДНР" перейшла на сторону України. Фото: ТСН

Командир жіночого танкового екіпажу "ДНР" Світлана Дрюк, яку на окупованій території називали народним героєм, перейшла на бік України.

Світлана Дрюк воювала на боці сепаратистів з 2014 року і встигла зробити запаморочливу кар'єру в армії "ДНР", особливо як для жінки. Її персона стала майже що культовою. Про неї навіть зняли перший в "ДНР" повнометражний художній фільм "Ополченочка" на гроші Москви. Прообразом головної героїні є саме Світлана, повідомляє ТСН.

Прем'єра стрічки запланована на 9 травня, проте наразі невідомо, чи відбудеться вона і як пройде, адже Дрюк перейшла на сторону України і публічно про це заявила.

Операція по переходу Світлани ретельно готувалася українськими спецслужбами. Своїм російським кураторам жінка повідомила, що поїхала в Ростов в особистих справах. Насправді її таємно перевезли на підконтрольну Україні територію. Також з Донецька вивезли і її дітей.

Жінка зізнається, що зробила такий вибір з особистих мотивів. Судячи з усього, причиною став роман з одним із співробітників українських спецслужб. Також вона каже, що не виправдовує себе за участь у війні проти України і вбивства людей. Лише констатує: "Такі були часи".

Сьогодні вона передала українській стороні цінні відомості про дії російських окупантів на Донбасі і їх наміри. Готова бути свідком в Гаазі і навіть воювати за Україну.

Інформація про Дрюк Світлані досі є на сайті "Миротворець".

Зараз ви читаєте новину «На сторону України перейшла "Народний герой ДНР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути