субота, 01 червня 2019 17:01

Україні допоможуть довести, що Росія підступно бреше

Україні допоможуть довести, що Росія підступно бреше
"Наступного тижня на слуханнях головне - довести, що РФ бреше" - Тарас Качка. Фото: Platfor.ma

В Міжнародному суді ООН в Гаазі Україні допомогатимуть доводити факт російських злочинів

Фахівці будуть присутніми на слуханнях про заперечення Росії про застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму Україні, каже радник міністра закордонних справ України Тарас Качка. повідомляє Укрінформ.

"Нам допомагає компанія Covington and Burling, і нам допомагає вже тривалий час низка професорів. Серед них Жан-Марк Тювенін, якого ви бачили в Гамбурзі, Альфред Соонс, він теж був у Гамбурзі, він нам допомагає зі справами щодо "права моря", тому не братиме участі у слуханнях у Міжнародному суді ООН. Натомість в обох цих слуханнях зараз у Гаазі нам помагатиме Гарольд Коу, дуже відомий професор, він викладає у Єлі і багатьох інших міжнародно визнаних університетах. Його авторитет незаперечний. Він із нами найдовше, допомагав нам і раніше. Він є частиною нашої команди. Тому в нас дуже потужна репрезентативна команда", - каже Качка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Росією: Зеленський сформував делегацію

Він додав, що найголовніше на тих слуханнях, що проведуть наступного тижня це довести, що Росія бреше і спростувати всіїх факти.

"РФ досить гіпертрофовано підходить до усіх цих речей. Це, власне, буде видно на слуханнях. Ми побачимо виклад російської сторони, потім позицію української сторони", - зазначив він.

Росію не виключать з ООН через ігнорування рішення Міжнародного трибуналу з морського права.

Це можливо лише у разі порушення Статуту ООН, розповідає в інтерв'ю Gazeta.ua екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.

Зараз ви читаєте новину «Україні допоможуть довести, що Росія підступно бреше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути