середа, 29 березня 2017 17:25

"Українці для вас люди нижчого ґатунку?" - сестра загиблого десантника віддала орден президента

"Українці для вас люди нижчого ґатунку?" - сестра загиблого десантника віддала орден президента
Сестра загиблого в збитому Іл-76 десантника Іллі Гайдука Іляна Гайдук

Сестра загиблого в збитому Іл-76 десантника Іллі Гайдука повернула президентові Орден Богдана Хмельницького III ступеня, який він вручив її брату посмертно.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала Іляна Гайдук.

Такий вчинок дівчина зробила у відповідь на відкриту підтримку Порошенком засудженого генерала Назарова.

"Розумію горе родин. Але по-справжньому винним у загибелі наших героїв є ворог, який віроломно вдерся на нашу землю. Єдиним виправданням цим смертям є наближення ними невідворотної перемоги", - сказав 28 березня Петро Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли вам байдуже, хто винен в смерті ваших дітей - мовчіть", - сестра загиблого воїна

"Петре Олексійовичу, у відповідь на Вашу відкриту підтримку генерала Назарова, засудженого в службовій недбалості. Вона призвела до загибелі 49 воїнів, хочу повернути Вам Орден "За мужність" третього ступеня. Він був даний Вами моєму брату посмертно. Вину генерала довів суд і ГПУ. Ви попри це даєте власну оцінку щодо вироку, порушуючи Конституцію України", - заявила вона.

"Ви ігноруєте звернення батьків у відкритому листі, щодо відсторонення генерала від військової служби на час проведення судового розслідування, а також прохання родин загиблих зустрітись із Вами. В річницю збитого Іл-76 Ви не висловили свої співчуття українцям, наприклад, потерпілим у катастрофі МН-17. Українці для Вас люди нижчого ґатунку?", - написала дівчина.

23 листопада у Павлоградському міськрайсуді оприлюднили обвинувальний акт стосовно генерал-майора Віктора Назарова. Він проходить обвинувачуваним у справі про збитий бойовиками під Луганськом літак Іл-76 із 49 українськими військовими на борту.

Зараз ви читаєте новину «"Українці для вас люди нижчого ґатунку?" - сестра загиблого десантника віддала орден президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути