Ексклюзиви
четвер, 16 лютого 2023 08:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна здатна на широкомасштабний контрнаступ: назвали умови

Україна здатна на широкомасштабний контрнаступ: назвали умови
Американські аналітики з'ясували, за яких умов Україна зможе почати масштабний контрнаступ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Україна зможе почати повномасштабний контрнаступ протягом наступних кількох місяців, але за умови, що Захід надасть Києву необхідну військову допомогу.

Дороговартісна військова кампанія Російської Федерації в Україні виснажила російську техніку і резерви живої сили, необхідні для підтримки успішного широкомасштабного наступу на сході, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Нездатність Росії відновити виведену з ладу механізовану техніку в короткостроковій перспективі ще більше обмежує російські можливості ведення маневреної війни і змушує війська РФ покладатися на стару техніку", – йдеться в свіжому звіті ISW.

Водночас, на думку американських експертів, Україна і надалі матиме змогу розпочати широкомасштабний контрнаступ протягом наступних кількох місяців. Здатність зробити це значною мірою залежатиме від того, наскільки швидко і в яких масштабах Захід надасть їй необхідну військову допомогу, зокрема танки і бронемашини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відтіснили ворога від Вугледара: показали свіжі карти війни

Російський диктатор Володимир Путін навряд чи оголосить про заходи щодо подальшої ескалації війни в Україні. Нові великі російські мобілізаційні ініціативи або будь-яке інше важливе рішення викличе паніку в і без того неспокійному суспільстві РФ.

"Путін декілька разів переносив своє щорічне звернення до Федеральних зборів у 2022 році, сподіваючись, що врешті-решт, використає цю промову для святкування значних російських перемог в Україні. Але військові невдачі РФ на фронті продовжують позбавляти Путіна можливості представити російській громадськості будь-які успіхи", – ідеться у повідомленні.

Аналітики стверджують, що українська оборона Бахмута, незважаючи на втрати, не дозволить Путіну заявити, що Росія утримує це місто в річницю війни.

Розпочалася 358-ма доба російського широкомасштабного вторгнення в Україну. Противник продовжує зазнавати втрат на всіх напрямках.

У Сімферополі Автономної Республіки Крим місцевим Центром крові розпочато масовий збір крові у цивільних громадян і доставка крові з інших станцій переливання крові Автономної Республіки Крим. Активно проводиться також пропаганда в закладах та установах всіх форм власності щодо залучення до забору крові якомога більшої кількості людей через великі втрати та поранення російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Україна здатна на широкомасштабний контрнаступ: назвали умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути