понеділок, 27 серпня 2018 15:03

Україна виділить 200 млрд грн на оборону від Росії

Україна виділить 200 млрд грн на оборону від Росії
Фото depo.ua

Військовий бюджет в 2019 році сягатиме рекордних 200 млрд грн. Це - 5% від 3 трлн 946 млрд грн валового внутрішнього продукту, який прогнозує уряд.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, інформує Інтерфакс-Україна.

"Одним із важливих пріоритетних завдань оборонного бюджету є реалізація соціальних гарантій військовослужбовців. Перш за все, підвищення їх грошового забезпечення. Це необхідно для збереження професійного ядра Збройних сил, Національної гвардії та інших силових структур", - сказав Турчинов.

Серед найважливіших завдань назвав також фінансування високоточних ракет, будівництво і ремонт артилерійських систем, посилення системи протиповітряної оборони держави і можливостей авіації.

Гроші також направлять на сферу кібербезпеки, модернізацію спецзв'язку і захист інформації, сучасне облаштування полігонів для випробувань ракет, боєприпасів тощо.

В наступному році військові отримають підвищення зарплат і соціальної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Муженко розповів, як зупинити масові звільнення в армії

В Одеській області випробували високоточну українську крилату ракету. Ракети цього класу - це потужна високоточна зброя, здатна знищувати будь-які морські та наземні цілі.

Зараз ви читаєте новину «Україна виділить 200 млрд грн на оборону від Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути