Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2020 00:15

Україна в ОБСЄ пригадала Росії вбитого українського воїна

Україна в ОБСЄ пригадала Росії вбитого українського воїна
24 листопада поблизу Авдіївки ворожий снайпер вбив українського бійця В'ячеслава Мінкіна. Фото: vchasnoua.com

Вбивство снайпером збройних формувань РФ на Донбасі українського військовослужбовця під час перемир'я демонструє, як російська сторона ставиться до виконання своїх зобов'язань.

"Два дні тому, 24 листопада, поблизу Авдіївки було вбито українського військовослужбовця снайперським вогнем з боку російських збройних формувань. Це ось так російська сторона виконує свою частину зобов'язань за угодою про припинення вогню від 22 липня... Такі випадки демонструють рівень виконання Росії власних зобов'язань", - заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє Укрінформ.

Український посол закликав делегації країн-учасниць пам'ятати про те, що навіть професійні українські військовослужбовці на Сході України не є в безпеці.

"Кожного разу, коли ви чуєте заклики російської делегації на адресу України щодо імплементації політичних положень Мінських домовленостей та проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей України без створення там належного безпекового середовища, вам слід пам'ятайте, що навіть професійні, добре оснащені військовослужбовці не є в безпеці на Донбасі, не кажучи вже про українських цивільних, які організовували б вибори, чи міжнародних спостерігачів, які б їх контролювали", - заявив Цимбалюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінували наші позиції й гатили з гранатометів: окупанти на Донбасі влаштували провокації

Саме тому першим пунктом усіх документів, запропонованих українською стороною з метою врегулювання конфлікту, є виведення з Донбасу всіх незаконних російських збройних формувань та найманців.

24 листопада поблизу Авдіївки в результаті снайперського вогню з боку російських збройних формувань загинув боєць ЗС України, 31-річний старший солдат В'ячеслав Мінкін.

Зараз ви читаєте новину «Україна в ОБСЄ пригадала Росії вбитого українського воїна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути