Ексклюзиви
неділя, 17 березня 2019 18:31

Україна ремонтує військові літаки Індонезії

На Луцькому заводі "Мотор" ремонтують літаки Індонезії.

Країни уклали контракт за яким Україна буде лагодити двигуни для військових літаків Військово-повітряних сил Індонезії, пише Український мілітарний портал.

Мова йде про двигуни АЛ-31Ф що встановлюють в винищувачі Су-27СК.

Автор: Уголок неба
  Літак Су-27СК розроблений радянським союзом для експорту. Оснащений двигуном АЛ-31Ф, який розробив українець, уроженець Київської області  Архип Люлька
Літак Су-27СК розроблений радянським союзом для експорту. Оснащений двигуном АЛ-31Ф, який розробив українець, уроженець Київської області Архип Люлька

До цього Індонезія ремонтувала ці двигуни в білоруському місті Барановічі.

Су-27СК це експортний варіант винищувача четвертого покоління Су-27, який у СРСР поставили на озброєння у 1892 році.

Назва двигуна АЛ-31Ф це абревіатура, де перші дві літери — ім'я та прізвища конструктора – Архипа Люльки, який є уродженцем села Саварка Богуславського району, Київської області, цифри означають модель двигуна, а буква Ф - форсажну камеру.

Командувач Операції об'єднаних сил Сергій Наєв в акваторії Азовського моря перевіряв бойову готовність української армії.

Провели навчання чергових сил армійської, штурмової та винищувальної авіації в підтримці кораблів Військово-Морських Сил та Державної прикордонної служби України, пишуть в ООС.

Зараз ви читаєте новину «Україна ремонтує військові літаки Індонезії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути