Ексклюзиви
пʼятниця, 10 липня 2020 10:57

Україна просить екстрено обміняти одного з утримуваних в ОРДЛО

Україна просить екстрено обміняти одного з утримуваних в ОРДЛО

У гуманітарній підгрупі ТКГ Україна підняла питання про екстрений обмін одного з полонених у ДНР — Валерія Матюшенка.

Як написав учасник переговорів журналіст Денис Казанський на своїй сторінці у Facebook, українець перебуває в полоні у бойовиків ДНР на 32-й зоні.

"У нього виникли серйозні проблеми зі здоров'ям — сильні болі й швидка втрата ваги. Це можуть бути або симптоми онкології, або інші наслідки знущань, яких людина зазнавала в полоні", — повідомив Казанський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створять комісію з пошуку зниклих безвісти та полонених на Донбасі

Він підкреслив, що українська сторона просить обміняти Матюшенка в екстреному порядку, оскільки людина серйозно хвора й важливо встигнути її врятувати.

"Інформацію донесли до ОБСЄ та тієї сторони. Зараз добиваємося проведення обстеження. Поки що зрозумілої реакції та чіткої відповіді з боку бойовиків немає. Але питання потрібно постійно піднімати й контролювати, оскільки людина в реальній біді", — уточнив Казанський.

52-річного Валерія Матюшенка затримали співробітники так званої МГБ ДНР 2017-го в Комсомольську (зараз Кальміуське) на Донеччині. 28 березня 2018 року окупаційний суд Донецька присудив йому 10 років позбавлення волі нібито за співпрацю з СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Україна просить екстрено обміняти одного з утримуваних в ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути