Ексклюзиви
четвер, 12 грудня 2019 00:10

Україна підготує зміни до Мінських угод

Україна підготує зміни до Мінських угод
Представник України у політичній підгрупі ТКГ Олексій Резніков: Мінські угоди потрібно переглянути для того, щоб "вони спрацювали". Фото: Громадське

Україна підготує план змін до Мінських угод до наступної "нормандської зустрічі", запланованої на березень 2020 року.

"Ми точно напишемо ці пропозиції (до наступної "нормандської зустрічі" — ред.), вони навіть були в ініціативах президента готові. Але за тих чотири місяці наші очікування, що навіть ті "домашні завдання", про які домовилися сторони, … можна зробити до березня", — розповів в ефірі на hromadske представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Олексій Резніков.

Представник України переконаний, що чинні угоди потрібно переглянути для того, щоб "вони спрацювали".

Підготовлену редакцію угод потім хочуть обговорити з політичними радниками та міністрами закордонних справ чотирьох країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ребекка Гармс: розслідування проти Порошенка за Мінські угоди - абсурд

Нагадаємо, Меркель виступила за адаптацію Мінських домовленостей до нинішніх реалій. За словами канцлерки, вжиті президентом України Володимиром Зеленським заходи дали можливість надати цьому документу "рух" і "еластичність".

Президент РФ Володимир Путін під час пресконференції наполягав на неухильному виконанні Мінських угод у закріпленій в них послідовності.

Зараз ви читаєте новину «Україна підготує зміни до Мінських угод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути