четвер, 01 червня 2017 18:29

Україна не подаватиме нових позовів щодо Криму і Донбасу

  В Євросуді зараз 5 справ за позовами України проти Росії, що стосуються подій на Донбасі і в Криму. Фото: 112.ua
В Євросуді зараз 5 справ за позовами України проти Росії, що стосуються подій на Донбасі і в Криму. Фото: 112.ua

Україна вирішила припинити подачу позовів до Європейського суду з прав людини проти Росії за фактами захоплення Криму й окупації Донбасу.

Про це повідомив на прес-конференції урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина, передають "Українські новини".

"Ми вирішили, що нові заяви не подаватимемо. Подамо доповнення до вже існуючих. Таке рішення пов'язане з тим, що Росія починає зловживати і маніпулювати великою кількістю справ в ЄСПЛ. Також ми просимо Європейський суд об'єднати всі справи щодо Криму в одне провадження, а Донбасу - в інше", - сказав Ліщина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп натякає Путіну на звільнення Криму і Донбасу

Рішення з цього питання ЄСПЛ ще не прийняв. За його словами, в Євросуді нині 5 справ за позовами України проти Росії, що стосуються подій на Донбасі і в Криму.

Також Ліщина підкреслив, що РФ у суді заявляє про свою відповідальність за події в Криму тільки в період з 21 березня 2014-го, а Україна наполягає на 27 лютого 2014 року.

Громадянин України Артур Панов, якого в Росії звинувачують у підготовці теракту, подав скаргу до Європейського суду з прав людини. Про це український політв'язень повідомив виданню "Кавказский узел" у листі, переданому через свого адвоката. За словами Панова, скарга стосується порушення статей Конвенції про права людини - право на свободу та особисту недоторканність та право на справедливий судовий розгляд.

Зараз ви читаєте новину «Україна не подаватиме нових позовів щодо Криму і Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути