четвер, 17 лютого 2022 23:43

Україна не планує обстрілів чи наступальних операцій на Донбасі - головнокомандувач ЗСУ

Україна не планує обстрілів чи наступальних операцій на Донбасі - головнокомандувач ЗСУ
Залужний розповів про наступальну операцію на Донбасі. Фото: Радіо Свобода

Україна не планує жодних наступальних операцій та обстрілів мирних жителів на Донбасі.

"Офіційно повідомляю: Збройні сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей і норм міжнародного права, не планують жодних наступальних операцій або обстрілів мирних жителів. Наші дії мають виключно оборонний характер", - йдеться у заяві головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного у Facebook.

"За інформацією, що надходить з ОРДЛО, у деяких населених пунктах на тимчасово окупованій території, зокрема, в Донецьку, планується евакуація мирного населення у зв'язку з можливим загостренням", пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не можна сказати, що ворожих військ на кордоні кардинально побільшало - Залужний

Залужний заявив, що будь-яка шкода, яку може завдати людям або об'єктам інфраструктури на окупованих територіях, є провокацією.

Командування ЗС РФ посилює контроль за справами у з'єднаннях на території окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Російська адміністрація разом з окупаційним командуванням комплектують особовим складом перший і другий армійські корпуси. Бойовики влаштовують рейди приватними підприємствами й громадськими місцями. Шукають придатних до військової служби, які ухиляються від обліку в окупаційних військкоматах.

Зараз ви читаєте новину «Україна не планує обстрілів чи наступальних операцій на Донбасі - головнокомандувач ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути