Ексклюзиви
четвер, 01 лютого 2018 18:31

Українські зенітники показали, як стережуть небо над Донбасом

Українські зенітники показали, як стережуть небо над Донбасом
Зенітники перевіряють, чи дотримуються бойовики Мінських угод і чи не застосовують у війні на Донбасі авіацію

Повітряний простір над лінією розмежування на Луганщині контролюють українські зенітники, озброєні ракетними комплексами "Бук М-1". Вони здатні вразити цілі у радіусі 30 км, що охоплює територію до кордону з Росією, передає "5 канал".

Зенітники оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" перевіряють, чи дотримуються бойовики Мінських угод і чи не застосовують у війні на Донбасі авіацію. Бійці кажуть, що повз них не пролетить жоден ворожий літак чи безпілотник.

"Вони збирають інформацію для Росії, для цих сепаратистів. А у противника є інформація, він уже має можливість стріляти по позиціях Збройних сил України, може здійснювати диверсії. Щоб цього не сталося, тут є ми", – каже військовий Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили ЗСУ вчились збивати крилаті ракети та винищувачі

Кожен ранок для армійців починається з розігріву двигунів. Ракетники перевіряють обладнання на боєздатність: висуваються на умовний рубіж і в режимі навчань виявляють ціль.

"У нас самохідна вогнева установка, яка виїжджає, може з будь-якої точки місцевості сходу розгортатися. Через три хвилини уже може бути запущена ракета", – розповідають армійці.

Військовослужбовці підрозділу протиповітряної оборони збили у зоні АТО безпілотник російського виробництва типу Орлан-10. З початку перемир'я (23 грудня) це вже третій збитий БПЛА цього типу.

Зараз ви читаєте новину «Українські зенітники показали, як стережуть небо над Донбасом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути