вівторок, 25 січня 2022 15:18

Українські воїни взялися за ракетні комплекси з Британії
3

Фото: facebook.com/Павло Ткачук

На Львівщині 25 січня розпочались військові навчання із застосуванням нових протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) NLAW, які передала Велика Британія.

Навчання проводять інструктори британської місії Orbital, повідомив "Оперативний ЗСУ" у Тelegram.

"Старичі - Львівська область, військові навчаються застосувати нове озброєння NLAW. Навчальний процес відбувається швидкими темпами", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль готує блискавичний напад на Київ - прем'єр Британії

Заняття відбуваються у 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, повідомив її керівник Павло Ткачук.

"Уже невдовзі перші кілька десятків військовослужбовців Збройних сил України будуть здатні не лише ефективно застосовувати ці ПТРК, але й зможуть самі навчати інших українських воїнів. Переконаний, спільними зусиллями ми захистимо нашу батьківщину від будь-яких зазіхань агресора", - написав він.

18 січня Міноборони України повідомило, що протитанкові системи прибули з Британії в Україну. Ідеться про ракети NLAW - спільну розробку Британії та Швеції. У Міноборони запевнили, що надані засоби будуть використані лише для самооборони.

Пізніше Британія відправила в Україну 2 тис. одиниць протитанкової зброї і близько 30 елітних військовослужбовців, які навчатимуть українських військових.

Британія також розглядає можливість відправити ще сотні військових до сусідніх з Україною країн НАТО, щоб діяти як "стримуючий фактор" для Росії.

Зараз ви читаєте новину «Українські воїни взялися за ракетні комплекси з Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути