Ексклюзиви
четвер, 10 листопада 2022 12:40

Українські військові зможуть подолати "лінію Вагнера" окупантів – Громов 

Українські військові зможуть подолати "лінію Вагнера" окупантів – Громов 
Супутникові знімки свідчать, що укріплення окупантів складається з чотирьох рядів цементних пірамід. Фото: Maxar Technologies

Українські військові детально вивчають процес відбудови російськими окупантами лінії оборони, так званої "лінії Вагнера".

Захисники обдумують, як краще її подолати. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов на брифінгу 10 листопада, передає Gazeta.ua.

За його словами, інженерні загородження мають на меті унеможливити або ускладнити просування військ противника. Це можуть бути як вибухові, так і не вибухові загородження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на Луганщині: Гайдай розповів про велику кількість поранених окупантів

Громов підкреслив: історія воєн демонструє, що на кожну зброю виготовлявся засіб протидії.

"І у нас є засоби завдяки країнам-партнерам щодо подолання вибухових загороджень. На даний час ми ретельно вивчаємо хід відбудови так званої лінії й продумуємо, як її долати. Але можу вам впевнено сказати, що підійдемо – подолаємо", – додав він.

Російські окупанти будують оборонні протитанкові укріплення ("лінію Вагнера") для того, щоб інтегрувати річку Сіверський Донець на Луганщині в зону оборони та спробувати стримувати швидкі контрнаступи українських військ.

Раніше британська розвідка повідомляла про те, що окупанти також зміцнюють свої позиції в районах окупації на півдні та сході України.

Навколо Маріуполя почали встановлювати залізобетонні пірамідальні протитанкові конструкції, відомі як "зуби дракона".

Зараз ви читаєте новину «Українські військові зможуть подолати "лінію Вагнера" окупантів – Громов ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути