середа, 07 березня 2018 05:15

Українські силовики впіймали бойовика з "гвардії ДНР"

Українські силовики впіймали бойовика з "гвардії ДНР"
На Донеччині впіймали бойовика. Фото: Слово і Діло

У Донецькій області правоохоронці викрили бойовика на прізвисько "Рижий", який служив у "республіканській гвардії ДНР".

Про це повідомили в обласній поліції.

30-річний чоловік на початку березня 2015 року поїхав до Донецька, де його влаштували у "Перший батальйон Республіканської гвардії ДНР", дали позивний "Рижий", видали форму військового зразка, вогнепальну зброю та надали місце в казармі. У цьому підрозділі чоловік побув два тижні, ніс "службу" на КПП на території військової частини. Потім бойовика перевели до іншої частини, де поставили черговим на блокпост.

Побувши там близько тижня, чоловік побачив, що "майже всі військові весь час були п'яні та поводилися неадекватно". Тому пішов до "командира" з позивним "Ярема", віддав зброю і сказав, що хоче повернутися додому". Спочатку його працівники "служби безпеки "Республіканської Гвардії" посадили на 24 дня в підвал, а потім відпустили.

Побоюючись відповідальності за службу в ДНР, чоловік разом із дружиною поїхав жити до РФ. Там вони пробули майже рік, але не прижилися та повернулися в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Докучаєвська впіймали стрільця з терористичного "Оплоту"

У Новогродівці колишній бойовик вів закритий спосіб життя, пересувався містом виключно уночі та намагався не потрапляти на очі правоохоронцям. Однак він був викритий СБУ спільно з оперативниками Селидівського відділення поліції.

Йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Раніше прикордонники на Донеччині затримали ще одного бойовика "Оплоту", який перебував на одному з блокпостів на околиці Докучаєвська.

Зараз ви читаєте новину «Українські силовики впіймали бойовика з "гвардії ДНР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути