четвер, 10 грудня 2020 13:55

Українці висловилися проти амністії бойовиків

Українці висловилися проти амністії бойовиків
На фото бойовик з Оплоту прив'язав до дерева українця. Фото: росЗМІ

Українці не підтримують жодних варіантів амністії для російських бойовиків та їх посіпак.

25,8% громадян україни висловилися проти помилування тих, хто коїв злочини на території окупованого Донбасу, пишуть у фонді "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва.

"4,5 відсотка заявили, що підтримують амністію всіх учасників конфлікту за весь час, 18,6 відсотка – усіх учасників конфлікту за весь час, але тільки не за тяжкі злочини, 2,4 відсотка – українських військових або учасників збройного конфлікту, які здійснили будь-які злочини за час конфлікту, 8,4 відсотка – українських військових або учасників збройного конфлікту, але не за тяжкі злочини", - зазначають у фонді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створять книгу пам'яті воїнів, що полягли на російсько-українській війні

Окрім цього, 38,6% опитуваних не підтримали застосування тортур до ворога, бо це порушує закони, а 35,7% - бо суперечить принципам гуманності.

8,8% опитуваних вважають, що тортури можна застосовувати, аби добути інформацію, 6,6% – можна, бо це адекватна відповідь на дії ворога. Ще 15,4% не змогли відповісти на питання.

Команда президента Володимира Зеленського балансуватиме, та не зрушить питання закінчення війни на Донбасі.

"Я не бачу ні у форматі Мінського процесу, ні в форматі "нормандського процесу", ні, тим паче, у так званому комюніке жодних ознак нашої перемоги. А от бажання балансувати та йти на поступки я бачу", - каже Gazeta.ua політолог Віталій Кулик.

Зараз ви читаєте новину «Українці висловилися проти амністії бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути