субота, 29 вересня 2018 18:30

Українці на виставці показали проект нового ракетного катера

На виставці оборонної промисловості ADEX-2018 українці презентувалоипроект нового швидкохідного ракетного катеру "Веспа".

Катери придумали на підприємстві "Кузня на Рибальському", пише Defense Express.

"Веспа" призначений для знищення бойових кораблів, транспортів і десантних засобів противника як самостійно, так і у взаємодії з ударними силами флоту.

Катер має довжину 64,46 м, а ширину – 9,6 м. Осадка з гвинтами складає 3,65 м. Повна водотоннажність катеру становить 640 тон. Максимальна швидкість – 40 вузлів.

Автор: defence-ua
  Ракетний катер "Веспа" від "Кузні на Рибальському"
Ракетний катер "Веспа" від "Кузні на Рибальському"

Катер здатний автономно перебувати в морі впродовж 10 діб. При цьому максимальна чисельність персоналу катеру складає 38 (+6) осіб.

Основним озброєнням катеру є 8 ПКР "Нептун" українського виробництва (хоча допускається встановлення будь-яких інших протикорабельних ракет в залежності від вимог замовника - Gazeta.ua), ЗРК "Арбалет-К", також вітчизняного виробництва, артилерійська установка АК-176 в носовій частині та дві артустновки АК-630 на кормі. Також до складу озброєння входять 16 переносних ЗРК "Ігла" та два кулемети калібру 12,7 мм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На воду спустили ще один штурмовий катер "Кентавр"

Проект розроблений спеціально для потреб потенційних споживачів у Каспійському регіоні.

Стало відомо, що група "ТАС" Сергія Тігіпка досягла попередніх домовленостей про придбання ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському".

"На даному етапі в Антимонопольний комітет України подано заяву про можливість придбання акцій ПрАТ "Завод Кузня на Рибальському". Після отримання дозволу від регулятора сторони мають намір продовжити роботу по здійсненню угоди", - поінформували в прес-службі "ТАС" Сергія Тігіпка офіційний запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Українці на виставці показали проект нового ракетного катера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути