четвер, 20 вересня 2018 21:36

На воду спустили ще один штурмовий катер "Кентавр"
7

У Києві спустили на воду ще один десантно-штурмовий катер проекту 58503 "Кентавр".

Нові бойові одиниці побудовано на Київському суднобудівному заводі ПрАТ "Кузня на Рибальському", повідомили у Військово-Морських Силах ЗС України.

"Кентавр" - це вже другий проект вітчизняних катерів, який був розроблений і побудований саме незалежною Україною", - говорить начальник штабу контр-адмірал Андрій Тарасов. – "Цей катер започаткував серію таких бойових одиниць, ми вже маємо два спущених на воду катери та очікуємо на продовження.

Спуск на воду десантно-штурмового катера проекту "Кентавр"
Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua
Десантно-штурмовий катер проект "Кентавр" - спуск на воду
Десантно-штурмовий катер проект "Кентавр"
Десантно-штурмовий катер проект "Кентавр"
Десантно-штурмовий катер проект "Кентавр"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На суші та на воді: як захищатимуть Азовське море від агресора

Хрещеною мамою десантно-штурмового катеру, стала представниця морської піхоти старшина Юлія Мединська. В Криму дівчина проходила службу в 1 окремому Феодосійському батальйоні морської піхоти. У 2014 році в складі свого підрозділу вийшла на материкову частину України.

Спуск катерів у цьому році є продовженням будівництва серії катерів в рамках Державної цільової програми розвитку озброєння і військової техніки на період до 2021 року для Військово-Морських Сил. Таких замовили 8 одиниць.

Десантно-штурмовий катер проекту 58503 "Кентавр" - призначений для висадки підрозділу морського десанту на необладнане узбережжя. Має 2 бойових модулі з великокаліберними кулеметами 12,7 мм і 40-мм гранатометом УАГ-40, а також 2 реактивні системи залпового вогню калібром 80 мм.Технічні характеристики катерів: водотоннажність - 47 тонн (повна), довжина (найбільша) - 24,3 м, ширина - 4,8 м (найбільша), автономність - 5 діб, екіпаж - 5 осіб. Максимальна швидкість - до 50 вузлів.

14 вересня на суднобудівному заводі "Кузня на Рибальському" в Києві спустили на воду перший десантно-штурмовий катер "Кентавр".

Зараз ви читаєте новину «На воду спустили ще один штурмовий катер "Кентавр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути