середа, 31 січня 2018 10:57

Україна припинила постачання води на окуповані території ЛДНР: повідомили причини

Україна припинила постачання води на окуповані території ЛДНР: повідомили причини
ЛДНР лишились без українського водопостачання. Фото: Факти - ICTV

Припинилися поставки води на тимчасово окупованій російськими найманцями території сходу країни, але це пов'язано виключно з технічними причинами.

Про це розповів заступник міністра у справах окупованих територій і переселенців України Юрій Гримчак, передає "Обозреватель".

"Ми нічого не постачаємо на окуповані території, крім води. Вода постачається в рамках гуманітарного права ООН. Згідно з цим правом, постачання води є задоволенням першочергових потреб людини. Всі інші види поставок повністю припинені ще в минулому році. Більше ми нічого туди не постачаємо і звідти нічого не отримуємо", - запевнив він.

Замміністра додав, що через "Мінськ" є домовленості, про часткову оплату водопостачання в окуповані райони, за спеціальним механізмом оплати.

Гримчак сказав, що не знає, з чим пов'язане останнє припинення водопостачання в терористичну ЛНР. У той же час він підкреслив: мова не може йти про навмисне відключення "республіки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бик мак" і "Детский набор" - показали, чим торгує захоплений "Макдональдс" у Донецьку

"Іноді подача води припиняється, якщо пошкоджений водогін, якщо на насосні станції не подається електроенергія тощо - тобто через суто технічні причин. Ще вчора начебто все працювало", - зауважив Гримчак.

Раніше підприємство "Луганськвода" повідомило, що 30 січня о 12:10 за московським часом без попередження було припинено подачу води з Петровської насосної станції Попаснянського водоканалу.

Внаслідок затоплення шахт під Первомайськом Луганщина може зіткнутися з екологічною катастрофою, вважає міністр тимчасово окупованих територій Вадим Черниш.

Зараз ви читаєте новину «Україна припинила постачання води на окуповані території ЛДНР: повідомили причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути