Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2017 11:47

Україна пропонує бойовикам новорічне перемир'я

Україна пропонує бойовикам новорічне перемир'я
Фото twitter.com

Останні в 2017 році переговори Тристоронньої контактної групи в Мінську будуть присвячені питанню припинення вогню на всій лінії зіткнення на період новорічних та різдвяних свят.

"20 грудня 2017 року відбудеться останній в цьому році сімдесят третій раунд переговорів у Мінську. На порядку денному Робочої групи з питань безпеки, яку я представляю від України, 7 важких питань. Але першою буде спроба домовитися про припинення вогню на всій лінії зіткнення, хоча б на період новорічних і різдвяних свят та зимових канікул", - написав Євген Марчук, представник України в робочій підгрупі з питань безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителів Новолуганського вирішили евакуювати.

"Як цього досягти - технологія напрацьована і апробована, вона спрацювала в 2016 році, коли тоді вдалося утримати режим повної тиші протягом 6 тижнів. Так звані хлібне та шкільне перемир'я в 2017 році були невдалими", - зазначив Марчук.

За його словами, важливу роль у забезпеченні цієї технології відігравали військові Спільного центру контролю і координації, куди входять українські та російські військові. Марчук зазначив, що акція російського керівництва щодо відкликання своїх військових зі складу СЦКК практично унеможливить забезпечення режиму тиші, навіть якщо домовленість буде досягнута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готується до вторгнення бойовиків.

Російські військові зі Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню залишили Донбас 19 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Україна пропонує бойовикам новорічне перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути