середа, 02 лютого 2022 06:55

Україна виключає особливий статус Донбасу на умовах Росії - Кулеба

Україна виключає особливий статус Донбасу на умовах Росії - Кулеба
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба виключає можливість особливого статусу Донбасу з так званим "право вето", як того хоче Росія. Фото: mfa.gov.ua

Україна виключає можливість особливого статусу Донбасу з так званим "правом вето", яке дозволило б регіону блокувати стратегічні рішення в країні.

Такого особливого статусу, як хоче Росія, не буде, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю виданню Rzeczpospolita.

"Жоден регіон України не матиме права вето на загальнодержавні рішення. Це висічено в камені! Так що ніякого особливого статусу, як представляє Росія, ніякого права вето не буде", - заявив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговорів із сепаратистами не буде - Єрмак

За його словами, Україна проводить глибоку реформу децентралізації і готова працювати над реалізацією Мінських угод. Але вони починаються з питань безпеки.

"Політична частина там стоїть лише на другому місці. Тому всі повинні в першу чергу зосередитися на безпеці", - додав міністр.

28 січня відбулася телефонна розмова між президентом Росії Володимиром Путіним та президентом Франції Еммануелем Макроном. Вони обговорили Україну, НАТО і "гарантії безпеки".

Під час розмови порушили також питання щодо ситуації навколо України. Путін "акцентував важливість неухильного виконання Києвом положень Мінських угод та інших домовленостей, насамперед щодо налагодження прямого діалогу з ЛДНР та правового оформлення особливого статусу Донбасу".

Зараз ви читаєте новину «Україна виключає особливий статус Донбасу на умовах Росії - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути