неділя, 17 квітня 2022 08:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Угруповання військ РФ у Маріуполі значно ослабло - Арестович

Угруповання військ РФ у Маріуполі значно ослабло - Арестович
Радник глави Офісу президента Олексій Арестович. Фото: facebook.com/alexey.arestovich

Угруповання російських військ, яке тримає в блокаді Маріуполь, ослабло.

Загарбники намагаються здобути хоч якусь перемогу у місті. Про це повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович у інтерв'ю Марку Фейгіну.

"За деякими даними, різко ослабло маріупольське угруповання, російське. Частково вибите, частково вивели на напрямок головного удару туди, на північ. Ці дані звичайно вимагають перевірки, але воно стало чи не вдвічі меншим", – сказав Арестович, наголошуючи, що цю інформацію треба перевірити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може почати новий наступ в Україні найближчими днями - ЗМІ

Окупанти використали в Маріуполі всі наявні засоби, зокрема важкі надзвукові літаки Ту-22 для скидання бомб вільного падіння на завод "Азовсталь".

"Бо всі засоби старші командири вже кинули в бій. Але в "Азовсталі" там такі укриття й підземні можливості, що навіть Ту-22 не впораються", – заявив.

Арестович нагадав, що знищення захисників Маріуполя - підстава для виходу України з переговорного процесу.

"Ніякої мирної угоди, воюватимемо, поки не вб'ємо всіх до останнього. А шансів у нас це зробити набагато більше, ніж у них (окупантів. – Gazeta.ua) виконати хоч якесь завдання, крім захоплення Маріуполя, якщо воно взагалі відбудеться" – наголосив Арестович.

У блокованому росіянами Маріуполі на Донеччині ситуація стає напруженішою. Російські загарбники кидають усе на штурм міста. Бойові дії набирають люті. Поява бомбардувальників Ту говорить про намір штурмувати "Азовсталь" і порт після використання авіабомб великої потужності на зразок ФАБ-3000 та інших. Усе вказує на неможливість взяти місто без найвищого рівня нелюдяності і застосування зброї масового знищення.

Зараз ви читаєте новину «Угруповання військ РФ у Маріуполі значно ослабло - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути