середа, 14 березня 2018 14:06

"Погрожували та залякували" - стали відомі подробиці вербування українця російськими фсбшниками

"Погрожували та залякували" - стали відомі подробиці вербування українця російськими фсбшниками
Працівники ФСБ погрожували українцеві штрафом та забороною спілкуватися з рідними, якщо не погодиться співрацювати. Фото з відкритих джерел

Працівники СБУ викрили спробу ФСБ завербувати жителя Чернігівщини.

Про це повідомляють на офіційному сайті.

"Оперативники спецслужби встановили, що житель одного з прикордонних населених пунктів Чернігівської області періодично виїжджав на територію РФ, щоб відвідати своїх родичів. Під час чергової поїздки українця затримали правоохоронні органами Росії за начебто порушення митних правил. При цьому представники ФСБ спробували схилити чоловіка до негласного співробітництва, погрожуючи йому штрафом, забороною в'їзду та позбавленням можливості контактувати з рідними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воїни АТО ліквідували 11 бойовиків

Від нього вимагали збирати відомості про сили та засоби захисту державного кордону України й розміщення військових об'єктів. Повернувшись додому, чоловік одразу звернувся до СБУ і надав свідчення стосовно обставин його вербування та поставлених перед ним завдань", - пояснили в прес-службі СБУ.

На Луганщині працівники СБУ затримали командира бойовиків ЛНР. Уродженець міста Щастя Новоайдарського району Луганської області приєднався до так званої народної міліції ЛНР 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «"Погрожували та залякували" - стали відомі подробиці вербування українця російськими фсбшниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути