четвер, 12 січня 2023 12:19

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ розкрили воєнну стратегію Путіна в 2023 році

У ЗСУ розкрили воєнну стратегію Путіна в 2023 році
Найближчим часом ворог спробує вийти на адміністративні кордони Донецької області. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У разі повної окупації Донецької області, російські військові спробують захопити лівобережну частину Запорізької області.

Через провал стратегічних цілей у 2022 році, Російська Федерація прийняла рішення щодо ведення війни на виснаження, заявив під час брифінгу 12 січня заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов, передає Gazeta.ua.

"Загалом режим президента РФ Володимира Путіна прагне виграти час, розраховуючи на виснаження української економіки та Сил оборони в цілому, на зниження підтримки іншими країнами", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов розповів, скільки часу ЗСУ треба на освоєння танків Leopard

Найближчим часом ворог спробує вийти на адміністративні кордони Донецької області.

"Для знищення критичної і насамперед енергетичної інфраструктури Кремль і надалі буде завдавати ракетно-авіаційних ударів по об'єктах на всю глибину території нашої держави", – додав Громов.

Ситуація на Донбасі залишається складною. Російські джерела стверджють, що війська РФ захопили більшу частину Соледара, оскільки бої у селищі тривали 11 січня. В ISW не можуть підтвердити повного захоплення населенного пункту росіянами. Кадри з геолокацією, опубліковані 10 та 11 січня, показують, що російські війська досягли західної частини Соледара і, ймовірно, перекрили основні шляхи постачання ЗСУ.

Деякі російські джерела стверджували, що війська РФ повністю захопили Соледар, тоді як інші говорять, що українські сили все ще утримують позиції на західних околицях та передмісті селища. Водночас один відомий російський "блогер" стверджує, що російські сили не можуть оточити бійців ЗСУ, які захищають населений пункт. Українські офіційні особи також спростували заяви Росії про повне захоплення Соледара та повідомили, що військові ЗСУ все ще ведуть запеклі бої у населеному пункті.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розкрили воєнну стратегію Путіна в 2023 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути