четвер, 27 вересня 2018 20:20

У ЗСУ повідомили, чи будуть призовники воювати на Донбасі

У ЗСУ повідомили, чи будуть призовники воювати на Донбасі
Військовослужбовців строкової військової служби не будуть залучати до бойових дій на Донбасі. Фото: Volynnews

Призваних на військову службу восени юнаків не будуть відправляти на Донбас для участі в Операції об'єднаних сил.

Про це повідомив начальник відділу комплектування та призову – заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ полковник Валерій Дендебера, передає прес-служба Міноборони.

"Військовослужбовців строкової військової служби ЗСУ не залучають для проведення Операції об'єднаних сил в Донецькій і Луганській областях", – наголосив він.

Крім того полковник зазначив, що змішаний принцип комплектування ЗСУ відповідає стандартам НАТО. За його словами, строкову службу відновили в прибалтійських країнах, де раніше була тільки контрактна армія.

За словами офіцера, строкова військова служба дозволяє накопичити мобілізаційних ресурс військових фахівців, які після звільнення зі ЗСУ та інших військових формувань перебуватимуть на обліку військовозобов'язаних у районних і міських військових комісаріатах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невдала втеча: призовник випав із 5-го поверху

Водночас полковник розповів, що багато "строковиків" ще під час проходження служби виявляють бажання укласти контракт з Міністерством оборони. Зокрема, з осіннього призову 2017 року понад 2600 "строковиків" стали контрактниками, що становить понад 35% призовників, які свідомо обирають професію захисника вітчизни.

4,5 години рота 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади утримувала оборону містечка Убенсдорф під час проведення міжнародних навчань "Saber Junction-18" у Німеччині. Бій розпочався на світанку о 4.35, коли підрозділи опонентів втричі переважаючими силами, атакували передові підрозділи сил навколо міста, розповідають у Генеральному штабі.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ повідомили, чи будуть призовники воювати на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути