середа, 07 березня 2018 08:56

У ЗСУ попередили Україну та Балтію: Росія формує потужний танковий кулак

У ЗСУ попередили Україну та Балтію: Росія формує потужний танковий кулак
Росії необхідно близько трьох років для завершення перегруповування сил на свої західні кордони. Фото: informator.news

Росія перекидає на кордони з Україною та країнами Балтії підрозділи і за три роки буде готова до повномасштабного наступу.

Про це повідомив колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в інтерв'ю "Крим.Реалії".

"Експерти стверджують, що Росії необхідно близько трьох років для завершення перегруповування сил на свої західні кордони. Ситуація, яку зараз спостерігає Генеральний штаб України, підтверджує цю інформацію. На західних кордонах Росії формується потужний танковий кулак у складі низки серйозних підрозділів, які здатні виконувати дії наступального характеру.

Російські військові навчання минулого року "Захід-2017" якраз відпрацьовували проведення атакувальних дій, спрямованих не тільки на територію України, а й на країни Балтії. Як саме будуть розвиватися події, навряд чи вам хтось скаже, тому що в цих процесах задіяно дуже багато гравців. Ми повинні враховувати позицію Північноатлантичного блоку, США і їхню реакцію на агресивні дії Росії", - наголосив Селезньов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія стягнула під кордон із Україною військову техніку з символікою ООН

США поставлять до України 35 пускових установок ПТРК Javelin та 210 ракет до них на $47 млн. За словами президента Петра Порошенка, перші поставки озброєння мають відбутися вже через кілька тижнів.

Ракетні комплекси Javelin призначені для ураження бронетехніки, укріплень на землі. Також можуть збивати вертольоти та БПЛА на низькій висоті й швидкості. Оператор ракетного комплексу не має супроводжувати і коригувати політ ракети, поки вона наближається до цілі.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ попередили Україну та Балтію: Росія формує потужний танковий кулак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути