субота, 11 листопада 2017 14:39

У законі щодо Донбасу є кілька складних моментів

У законі щодо Донбасу є кілька складних моментів
У нещодавно прийнятих законопроектах щодо Донбасу є деякі спірні моменти - Тука. Фото: 112

У нещодавно прийнятих законопроектах щодо Донбасу є деякі спірні моменти.

Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Зараз розглядається створення об'єднаного оперативного штабу. Насправді це структура не нова, такий оперативний штаб вже створено, він зараз діє в рамках Міністерства оборони. І там виникає суперечність між існуючими нормами чинного законодавства щодо підпорядкування всіх учасників АТО. Кому вони будуть підкорятися? ЗСУ? Це невластиві функції", - повідомив він.

Також він вказав на питання щодо ведення господарської діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов повідомив про хитрі маневри РФ на кордоні з Україною

"Я, наприклад, зазначав, що питання щодо використання земель у межах військово-цивільних адміністрацій ще й досі залишається абсолютно невирішеним. І не лише земель, а й озер і річок. Мені б хотілося бачити відповіді на ці питання в цьому законі. Але, наскільки я розумію, якщо в першому варіанті цього законопроекту досить велика частина його була присвячена діяльності військово-цивільних адміністрацій, у тому варіанті, який був проголосований у першому читанні, цього зовсім небагато уваги приділяється", - зазначив Тука.

Ще одним спірним пунктом він назвав питання Криму, чи варто взагалі в цьому законі згадувати про нього? Адже закон називається "Про державну політику в окремих районах Донецької та Луганської областей".

7 листопада у російській газеті "Коммерсант" з'явилася інформація, що Верховна Рада України планує розірвати дипломатичні відносини з РФ. Такий пункт нібито додатково внесуть до законопроекту про реінтеграцію Донбасу. Його ініціатором назвали народного депутата від БПП Івана Вінника.

Зараз ви читаєте новину «У законі щодо Донбасу є кілька складних моментів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути