неділя, 02 вересня 2018 12:00

У вбивстві Захарченка "зізналися" 4 людини

У вбивстві Захарченка "зізналися" 4 людини
Четверо затриманих в окупованому Донецьку під тортурами зізналися у співпраці з Україною Фото: zik

В окупованому Донецьку бойовики затримали 14 осіб за обвинуваченням у підготовці замаху на свого ватажка Олександра Захарченка. Четверо затриманих під тортурами зізналися у співпраці з Україною.

"За усіма арештами і затриманнями людей в Донецьку і ОРДО після смерті Захарченка стоїть оперативний штаб "МДБ ДНР", який було створено для "розслідування" смерті Захарченка. Зараз вони стверджують про 2 диверсійно-розвідувальні групи. І вже заявили про український слід. За інформацією джерела, четверо вже зізналися в співпраці з Україною, але це фейк. Свідчення вибивали", - написав у Facebook уповноважений Верховної Ради з прав людини Павло Лисянський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовика Захарченка ховають: з'явилися перші фото

Донецьким "гебешникам" поставлено завдання після сьогоднішнього похорону Захарченка оголосити громадськості про успішне завершення розслідування справи, додав уповноважений з прав людини.

Адвокатів і родичів в СІЗО Донецька не допускають, повідомив Лисянський. Зв'язок в місцях позбавлення волі "ДНР" глушиться.

31 серпня ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка було вбито внаслідок вибуху в центрі Донецька. Тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО призначили "першого віце-прем'єра" Дмитра Трапєзнікова.

В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка.

У Росії також підтвердили загибель Захарченка, при цьому у його вбивстві звинуватили Україну.

Зараз ви читаєте новину «У вбивстві Захарченка "зізналися" 4 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути