Ексклюзиви
середа, 26 червня 2024 21:06

Спецтема: Війна Росії проти України

У Торецьку незабаром можуть початися вуличні бої - експерт

У Торецьку незабаром можуть початися вуличні бої - експерт
Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Окупанти активно просуваються у бік Торецька.

Через кілька днів у місті вже можуть початися вуличні бої. Про це в ефірі "Еспресо" повідомив військовий експерт Центру оборонних стратегій України Віктор Кевлюк.

Водночас він наголосив, що Сили оборони ще можуть втримати місто.

"Сьогодні Сили оборони можуть втримати Торецьк. Втім, ми будемо свідками міських боїв в Торецьку. Я думаю, що через 7-10 днів противник увійде в місто і почнуться вуличні бої. Таким чином окупанти хочуть завершити спробу захопити всю Донецьку область в межах її адміністративних кордонів", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти почали частіше здаватися в полон: в ГУР пояснили причину

Відповідно, пояснює Кевлюк, противник буде робити все можливе на Сіверському, Часовоярівському, Торецькому, Курахівському та Краматорському напрямках, щоб досягти цієї мети.

Він також зазначив, що на Покровському напрямку противник досягнув тактичного успіху й має сили та засоби, що перетворити цей успіх на оперативний.

"Росіянам залишилось просунутись на 6 км, щоб перерізати основні логістичні маршрути Сил оборони. Такі дії противника створять невигідні для подальшої оборони умови на тому ж Торецькому напрямку для ЗСУ. Сили оборони змушені будуть відійти до лінії Словʼянськ - Краматорськ - Дружківка - Костянтинівка - Покровськ. Це небажаний розвиток подій для нас. Оскільки ми втратимо контроль над дуже серйозними територіями, які потім доведеться звільняти", - додав він.

З початку доби ворог російські окупаційні війська нарощують темпи наступальних і штурмових дій, шукають шляхи аби вклинитися у нашу оборону та вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів.

Кількість бойових зіткнень по лінії фронту зросла до 99. Найгарячіше зараз на Покровському напрямку та у Харківській області. Українські воїни дають гідну відсіч окупантам, нищать особовий склад і техніку ворога. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «У Торецьку незабаром можуть початися вуличні бої - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути