середа, 29 квітня 2020 10:39

У США запропонували нові санкції проти РФ

У США запропонували нові санкції проти РФ
У США запропонували нові санкції проти РФ. Фото: pixabay.com

Комісія США з міжнародних релігійних свобод рекомендувала запровадити нові санкції проти РФ, а також ухвалити закон про підтримку релігійних свобод на окупованих частинах України.

Про це пише "Радіо Свобода" з посиланням на звіт комісії про стан цих свобод у світі.

У документі рекомендовано Державному департаменту США внести Росію до списку країн, що викликають особливе занепокоєння. Причина – подальше погіршення стану з релігійними свободами в РФ, а також сприяння російської окупаційної влади погіршенню ситуації у цій сфері на тимчасово непідконтрольних Україні територіях – у Криму та на Донбасі.

України серед порушників релігійних прав та свобод немає, але становище в окупованому Криму та в ОРДЛО потрапило до розділу щодо Росії.

Серед російських порушень на цих територіях вказано, зокрема, масові арешти політично активних кримських татар, яких обвинуватили у членстві в забороненій Росією ісламській партії "Хізб ут-Тахрір".

Також 28 червня 2019 року окупаційна влада захопила і закрила собор Святих Володимира та Ольги в Сімферополі, головний собор Православної церкви України в Криму.

Віряни ПЦУ вказують на систематичні переслідування через те, що цю церкву сприймають як пов'язану з українським націоналізмом. Ідеться про конфіскацію церковного майна та залякування священнослужителів і вірян. 6 листопада 2019 року суд у Євпаторії на заході Криму наказав знищити каплицю ПЦУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти ділять кримських мусульман на правильних і неправильних

На окупованій частині Донбасу російські сепаратисти впроваджують дискримінаційну релігійну політику, яка створює привілеї для Московського патріархату Російської православної церкви, говориться у звіті. Бойовики так званої ЛНР, підтримувані Росією, фактично заборонили всі релігійні організації, які не отримали від них реєстрації до 15 жовтня 2018 року. Серед них – всі протестантські громади, Свідки Єгови та ПЦУ. 26 листопада 2019 року у псевдореспубліці заборонили 12 баптистських книжок як "екстремістських".

Комісія США з міжнародних релігійних свобод рекомендує владі США визнати Росію "країною, що викликає особливе занепокоєння", відповідно до американського Акта про міжнародні релігійні свободи.

Серед рекомендацій – запровадження нових санкцій проти РФ та ухвалення закону про підтримку релігійних свобод на окупованих частинах України.

Санкції також рекомендовано накласти на урядові агентства та посадовців Росії, відповідальних за грубі порушення релігійних свобод, заморозивши їхні активи у США і/або заборонивши їм в'їзд до США.

У МЗС України повідомили, що на анексованому Росією Кримському півострові незаконно утримують близько 120 українців.

Зараз ви читаєте новину «У США запропонували нові санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути